Reklama
 
Blog | Jan Géryk

Už je to rok…

...co jsem si založil na Respektu blog. První věta článku nic moc, ale aspoň se to rýmuje. Hm..Tak si aspoň přečtěte o tom, jak to vypadá, když má autor tvůrčí krizi :-)...Anebo o tom, jak se to celý ten rok semlývalo...A jestli autor vyhrál svůj boj s karmou :-) Pozn. Smajlíci slouží k navození pozitivně halucinogenní nálady, která vás bude provázet celým výročním článkem.

– Semlývalo…divné slovo (autor nepřišel na lepší…že by krize blogera?). "Kurňa!" řekl by Pavel Zedníček. Chm, chm, chm…další příznak krizového stádia…autor píše o Pavlu Zedníčkovi.

No, všechno to začalo tím, že jsem získal roční předplatné Respektu a asi po čtvrt roce jsem překonal jistý stud a založil. Založil a napsal víceméně pochvalný článek na megahit, který se rádia bojí hrát – song dua Parkanová + Vyčítal. Celkem se mi to psaní zalíbilo a měl jsem v záloze další nápady, tak proč nepokračovat dál…

– Další příznak tvůrčí mizérie: Autor si ke kreativitě pomáhá poslechem heavymetalových klasik z 80. let.

Reklama

Psal jsem, psal, až jsem se vypracoval mimo výběr Respektu. Říkal jsem si příznačně: "Kurňa, to by bylo abych nevyplodil něco světového." Mno, tak jsem napsal zdánlivě nevinný článek o tom, jestli pít vodu z kohoutku nebo minerálku…A hle, výsledkem byla potěšující karma kolem 8,5. Když tak o tom přemýšlím, tak ve srovnání s karmou, která podle Sharon Stone způsobila zemětřesení v Číně, je to úspěch přímo grandiózní…Styď se Sharon!

– Příznak č. 3 – Autor pro pobavení používá bulvární fráze s vykřičníkem na konci.

Nabuzen úspěchem jsem vyplodil sadu článků z poněkud veselejšího soudku. Třeba o tom, jak nacpat nekonečno do Calgonitu nebo o nůžkách Mirka Topolánka…A pak přišly ovečky a s nimi i milník – karma 10. To je přesně to po čem každý začínající bloger touží 🙂 (I když to bylo asi půl roku od založení, ale za začátečníka se považuji pořád…

– Krize vrcholí – Autor se považuje za začátečníka, aby zakryl to, že je líný napsat seriózní článek.

Pak se mi začlo opravdu dařit a dosáhl jsem blogerského Olympu (umístění v kategoríích Respekt doporučuje a Nejlepší karma za týden – s článkem Tradiční sponzor Vánoc :-() Umístění v nejčtenějších jsem tehdy jako zázrakem dosahoval pravidelně, protože se mi asi porouchalo počitadlo a čtenost za den dosahovala 2000.

– To už je na odpis – Autor (sic nevědomky) využívá technických chyb ke svému zviditelnění.

Pak přišel únor a březen – série víceméně úspěšných článků, které dokonce vyvolaly diskusi. Série byla ukončena článkem, ve kterém jsem psal o průkopnictví v historii psaní taháků. Jenže pak přišel propad v karmě, který by nečekal ani Nostradamus. Prostě rádoby odborné články se neujaly.

– Fáze naprostého zoufalství – Autor si začíná hrát na odborníka ba až na vědce, a tím se stává nebezpečným pro své okolí.

Co se dá dělat, psát budu dál, veden vidinou poznání další krizové fáze. S vkládáním fotek si snad taky poradím. A teď je tu místo pro vás a vaše pochvalné reakce 🙂