Reklama
 
Blog | Jan Géryk

Jubilejní televizní noviny

Přávě když píšu tento článek, probíhá na TV Nova jubilejní 5000 vydání pořadu, bez kterého by Nova jistěnebyla nejsledovanější telvizí u nás. Tím pořadem jsou Televizní noviny- novácká vlajková loď, líheň talentů, ale i černá kronika hrající často na city diváka. Od zítřka chystá revoluční proměnu-TN vyrobené v HD kvalitě a samozřejmě v novém hábitu. 

Začal bych tím, čím novácké TN jasně deklasují své televizní konkurenty. Tím je popularita moderátorů zpráv. Lucie Borhyová, Rey Koranteng nebo v minulosti nedávné či starší dvojice jako Pavel Zuna s Mirkou Čejkovou nebo Zbyněk Merunka s Evou Jurinovou. Tyto jména vám říkají určitě více než Roman Pistorius, Iveta Toušlová nebo Jiří Chum s Terezií Kašparovskou. Jistě za tím stojí jejich profláklost v bulvárech a možná opravdu umění zajmout více svěžím dojmem a lidovostí se kterou nás osloví spíše usměvavý karel Voříšek než upjatá Jolana Voldánová. Proslavili se dokonce i obyčejní reportéři jako např.: Jan Tuna či Pavel Dumbrovský, který se probojoval až do hlavních zpráv.

Vlastní obsah zpráv je sice trošku diskutabilní, když nám místo důležitějších zpráv vysílají reporáže o různých kočičích dvojčatech či ovci bez nohy. Každopádně pobaví. Reportáže se na můj vkus až moc věnují zprávám, které nám moc dobré nálady nedodají a servírují to tak, že u nejednoho důchodce zůstane oko suché. Samostatnou kapitolou v tzv. hraní na city jsou magazíny Víkend a Střepiny, kde jsou reportáže protkané záběry jako z hollywoodského trháku a  podbarvené dramatickou hudbou.

Jedna věc se ovšem nezměnila od prvního dílu. A to je znělka TN, která zní i z nejednoho mobilního telefonu (taky z mého). Doufejme tedy, že zůstane stejná, i když studio se změní na nové. Doufejme rovněž v to, že zrcadla TýTý, která se v poslední době částečně dostala do rukou moderátorů z ČT, budou v rukou těch z Novy zasloužená.

Reklama